Zvončica – Disney vile

Stanje proizvoda: lijepo očuvano. Bez CD-a.

 

Zvončica je lijepa priča za djecu o vjeri u sebe i poznavanju svojih mogućnosti, o vili Zvončici iz Nigdjezemske, prijateljici Petra Pana.

Godinu za godinom izmjenjuju se godišnja doba donoseći lijepe promjene. Pahulje su se polako počele otapati i otkrivati tragove proljeća. Ljetno cvijeće cvate sve dok jesenje lišće ne ispuni prirodu prekrasnim bojama. Ali ta se čuda ne događaju sama od sebe, one su djelo prekrasnih vila. Sa svakim dječjim smijehom rodi se jedna vila.

Jedne noći u Londonu dok je padao snijeg dijete se prvi put nasmijalo, a potom je taj smijeh krenuo ususret svojoj sudbini. Ostavio je iza sebe ljudski svijet i u obliku maslačka odletio prema zvijezdi zdesna. Nakon toga je otišao prema svjetlosti i prešao na drugu stranu gdje se nalazila čarobna zemlja Nigdjezemska.

Smijeh je nastavio letjeti prema otoku, sve više ubrzavajući kako bi se što prije približio prekrasnom mjestu u samom srcu Nigdjezemske, gdje je sve bilo moguće i gdje su čarolije bile dobrodošle. Bijaše to dom vila, čuvena Vilinska dolina.

“Hajde, moramo ići!” – rekle su vile prateći došljakinju.

Najbrža od svih vila iskoristila je svoju brzinu i usmjerila maslačak prema krošnji na Vilinskom stablu. U tom je trenutku prišao čuvar praha Ivor i na maslačak posuo vilinski prah. Odjednom se maslačak pretvorio u malenu i čudesnu vilu.

 

Zvončica | Disney vile

Format 22 × 22 cm
Uredio
Izdavač Egmont
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 2012
Broj stranica 49
Uvez Tvrdi
3,50 

Na zalihi