Zrnca pijeska na obalama vječnosti – Natalija Vorobjova Hržić

Stanje proizvoda: kao novo.

Zrnca pijeska na obalama vječnosti zbirka je autobiografskih priča rusko-hrvatske književnice Natalije Vorobjove Hržić.

Autorica smatra da nam upravo zaborav pomaže preživjeti i ići dalje. No unatoč tomu, odlučuje zabilježiti neke trenutke svoga odrastanja, školovanja i postajanja jedne od najvećih ruskih filmskih zvijezda koju mnogi, u Rusiji, na ulici zaustavljaju još i danas. Ali Natalija nije sebična autorica.

Ona nas u svojim pričama podsjeća i na svoja druženja s velikanima hrvatske, ali i svjetske kulture, poznatim redateljima, slikarima, pjesnicima. Autorica ne štedi ni sebe ni druge. Otkriva ono što bi mnogi rado prešutjeli jer smatra da ličnost stvaraju i udarci i kušnje. A ona upravo o kušnjama i udarcima piše u knjizi Zrnca pijeska na obalama vječnosti. A njih je, vidjet ćete, bilo mnogo.

“Definitivno mi je trebala baš ova knjiga danas. Lagana, prozračna, brzo se čita, a opet svaka ‘crtica’, svako poglavlje, svaka pričica unutar te knjige su me danas bacile u razmišljanje. Znate one dubokoumne citate na koje naletite u obliku nečijeg status na Facebooku ili Instagramu? E, takva vam ja ova knjiga – prepuna baš toga što i u naslovu obećava, zrnca pijeska, a zapravo su to zrnca mudrosti.

A bavi se vječnim i univerzalnim temama, svakodnevnim, svima nama poznatim. Istina, piše ih kroz autobiografske priče ili sjećanja iz svog života ova hrvatsko-ruska autorica, koja je i glumica, no sve su to situacije koje su primjenjive i na nas, sasvim ‘obične’ ljude. Primjerice, često se pojavljuje gubitak kao motiv. Gubitak neke osobe, bilo zbog smrti, ili jednostavne činjenice da su vaš različiti životni putevi razdvojili, bez obzira na to koliko ste bili bliski s tom osobom u tom jednom ‘trenutku’ u vašim životima.”

preuzeto s: https://stella-portal.com.hr/zrnca-pijeska-na-obalama-vjecnosti-natalija-vorobjova-hrzic/

Zrnca pijeska na obalama vječnosti | Natalija Vorobjova Hržić

Format 20 × 14 cm
Autor Natalija Vorobjova Hržić
Izdavač Mozaik knjiga
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 2016
Broj stranica 159
Uvez Meki
5,00 

Na zalihi