Zagonetni dječak  – Ivan Kušan

Stanje proizvoda: kao novo.

Nova izdanja Kušanovih knjiga u Striboru izdvajaju se od dosadašnjih novom opremom i novim, sjajnim ilustracijama koje je izradio naš istaknuti ilustrator srednje generacije Ninoslav Kunc. Za svoje ilustracije knjiga i slikovnica primio je brojna priznanja i nagrade. Knjigu Zagonetni dječak obogatio je duhovitim, maštovitim ilustracijama, bliskim današnjem djetetu. Zagonetni dječak četvrti je u nizu Kušanovih romana o dječaku Koku.
Pisan u žanru naših najboljih dječjih kriminalističko-pustolovnih romana i on donosi zanimljivu i nadasve napetu radnju koja zaokuplja maštu već generacija i generacija djece. Ovajput Koko je na tragu novoj tajni. Zagonetni dječak uvlači ga u novu pustolovinu punu izazova. Koko se sjajno snalazi u susretu s neobičnim likovima, u jurnjavi zagrebačkim ulicama, u otkrivanju tajanstvene kuće, osamljenog riječnog otočića, a tu je i pas koji nestaje… Kušan majstorski oblikuje svoje likove, spretno vodi radnju do samoga kraja u ovom izvanrednom, danas već klasičnom romanu naše dječje književnosti.

Kao što su žene dobile svoju prvu kriminalističku zagrebačku spisateljicu, Mariju Jurić Zagorku, tako i djeca imaju autora koji caruje njihovim umovima i uveseljava ih svojim djelima.

Najveći uspjeh Ivan je Kušan postigao upravo serijalom knjiga o Ratku Miliću, poznatom pod nadimkom Koko. Upravo je taj Kušanov lik označio početak hrvatskog dječjeg kriminalističkog roman. Prvi je put “Zagonetni dječak” objavljen 1963. godine, o čemu i svjedoči stil i jezik romana. Kada čitatelj očekuje da će saznati nešto novo, da će otkriti neku misteriju, poglavlje završava i tjera na daljnje čitanje. Tim si postupkom ostvaruje dinamika, zanimljivost i napetost ovoga djela.

Ivan Kušan izvrstan je spisatelj čija su brojna djela za djecu i mladež prevedena na strane jezike, a neka čak i ekranizirana u obliku serija ili filmova. “Zagonetni dječak” jedan je od njih. Film snimljen po ovoj knjizi “zapalio” je hrvatsku publiku, kako dječju, tako i onu starije dobi.

Zagonetni dječak | Ivan Kušan

Format 14 × 20 cm
Autor Ivan Kušan
Izdavač Stribor
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 2012
Broj stranica 223
Uvez Tvrdi
7,00 

Na zalihi