Veličanstveni Leonardo – Vrhunsko književno remek djelo

Stanje proizvoda: izvrsno. Nekorišteno. U kutiji, s pismom numeracije (154 od 200) i priloženim novčićem. 3 reprodukcije slika.

 

Izdavačka kuća Mozaik knjiga u svojoj ponudi ima knjigu naslovljenu ‘Veličanstveni Leonardo’, a riječ je o izdanju uvezanim u kožu i s brojnim ilustracijama te listovima pergamenta na kakvima je stvarao i Leonardo da Vinci.

‘Knjiga je namijenjena svima koji su svjesni neprocjenjive vrijednosti Leonardovih umjetničkih djela, izvora ideja što nas nadahnjuju i dan-danas; namijenjena je također znalcima i kolekcionarima, povjesničarima umjetnosti, ljubiteljima umjetnosti, arhitektima, znanstvenicima i izumiteljima’, navodi se u opisu knjige na stranicama izdavača te dodaje da će u Hrvatskoj biti dostupno 200 primjeraka, a u cijelom svijetu ukupno tri tisuće njih.

Autori tekstova u knjizi ‘Veličanstveni Leonardo’ su Alessandro Vezzosi, direktor muzeja Museo Ideale, i povjesničarka Agnese Sabato, oboje svjetski priznati poznavatelji Leonardova života i djela. Knjigu na hrvatski prevodi Josipa Lulić, profesorica povijesti umjetnosti i talijanskog jezika na Filozofskom fakultetu.

Kako najavljuju izdavači, ‘Veličanstveni Leonardo’ unikatno je knjižno remek-djelo s iznimnom likovnom građom te najpotpuniji prikaz Leonarda da Vincija – slikara, arhitekta, znanstvenika, tehnologa i konstruktora. Ručno je uvezano u vrhunski obrađenu kožu, a sadrži sjajne reprodukcije umjetničkih djela, skica i studija. Na najfinijem pergamentu tiskano je 16 stranica knjige, na kakvome je crtao i pisao sam Leonardo. Ukupno ima 406 stranica.

Veličanstveni Leonardo

Format 17 × 24 cm
Uredio Zoran Maljković
Izdavač Mozaik knjiga
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 2018
Broj stranica 406
Uvez Tvrdi

 

1.600,00 

Na zalihi