Tri sestre / Ujak Vanja / Višnjik – Anton Pavlovič Čehov

Stanje proizvoda: novo.

Čehovljevo je djelo nadživjelo tolike svjetske katastrofe, revolucije, srušena kraljevstva, slavne ličnosti i knjige, književne mode i smjerove, i živi i dalje neprekidno, i radovat će mu se naraštaji unuka, kao što su mu se radovali naraštaji djedova i očeva….

Završio je medicinu u Moskvi i radio kao liječnik. Književnim radom počeo se baviti kao student pišući kratke humoreske pod pseudonimom Antoša Čehonte. Organizirao je pomoć gladnim seljacima, osuđivao zlouporabu vlasti, protekcionizam i korupciju, ali se nikada nije politički angažirao. Majstor je ruske novele, a teme novela su malograđanština, karijerizam, začahurenost činovnika, primitivizam ruskog seljaštva.

Njegove drame nisu drame zbivanja, nego raspoloženja, a po tome je jedan od začetnika moderne dramaturgije. na njegovim dramama izgradio je svoj stil slavni Moskovski hudožestveni teatar pod vodstvom K.S. Stanislavskoga.

Teme njegovih drama su: život umjetničkog svijeta (“Galeb”), provincijsko životarenje (“Tri sestre”), egoizam i umišljenost pojedinih “učenjaka” (“Ujak Vanja”), materijalno propadanje plemića zemljoposjednika (“Višnjik”).

 

?EHOV, ANTON PAVLOVI?

Tri sestre / Ujak Vanja / Višnjik | Anton Pavlovič Čehov

Format 14 × 20 cm
Autor Anton Pavlovič Čehov
Izdavač Jutarnji list
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 2010
Broj stranica 224
Uvez Tvrdi
10,00 

Na zalihi