Teorija i praksa uklanjanja naslaga u termoenergetskim postrojenjima hemijskim postupkom

Stanje proizvoda: vrlo dobro.

 

U redosledu izlaganja materije u ovoj knjizi, autor je nastojao dati prilaz rešavanju problematike koja je predmet razmatranja, a na bazi ličnog isskustva, uz dovoljno teoretsknh tumačenja.

U iznošenju mehaničkih i hemijskih metoda za pripremu vode dato je onoliko koliko se smatralo neophodnim za održavanje kontinuiteta u hronologiji izlaganja i ukazivanja na sporne momente od uticaja na stvaranje taloga sa vodene i gasno plamene strane ogrevne površine grejnih sudova. Problem uklanjanja kotlovskog depozita je kompleksan i postupak se ne može izvoditi po receptu, zanemarujući logične uzročne veze niza uticajnih faktora. Iz tih razloga su poglavlja u ovoj knjizi tako izložena da čitalac celokupnu problematiku može sagledati tek posle detaljnog upoznavanja sa celokupnom materijom.

Nije se smatralo za potrebno zadržavati pažnju čitaoca na detaljnom opisivanju svih postupaka obrade vode i analitici u kvalitativnom i kvantitativnom dokazivanju kontrolisanih radikala od bitnog uticaja na izvođenje ove metode, jer je o tome već dovoljno pisano i objavljeno. Autor je nastojao da nivo izlaganja bude prihvatljiv i za čitaoca sa manjim hemijskim znanjem, u nameri da se ovim ukaže na važnost i odgovornost vršenja ovih poslova, a posebno imaoca ovih postrojenja, kako bi pri izboru izvođača postavljali rigoroznije uslove kontrole i prijema radova.

Teorija i praksa uklanjanja naslaga u termoenergetskim postrojenjima

Format 17 x 24 cm
Autor

Petar Knežević

Izdavač Novi put
Mjesto izdanja Beograd
Godina 1981
Broj stranica 124
Uvez Meki

 

6,00 

Na zalihi