TEHNIČKO CRTANJE – Jerko Pandžić

udžbenik s multimedijskim sadržajem za trogodišnje strukovne škole (JMO)

 

 

Ovaj udžbenik je namijenjen učenicima trogodišnjih strukovnih škola u području strojarstva i brodogradnje u jedinstvenom modelu obrazovanja koji u programu imaju tehničko crtanje s nastavom jedan i pol sat tjedno samo u prvom razredu ili i u prvom i u drugom razredu. Obrađeno gradivo je u skladu s planom i programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH.

Kako je temelj u tehničkom crtanju crtež, i većina sadržaja je objašnjena crtežima, jer je cilj učenike osposobiti kako za crtanje tako i za čitanje tehničkih crteža.

Na početku svakog poglavlja su ključni pojmovi koji upućuju na sadržaj poglavlja te ciljevi za učenika.

Nakon obrađenih sadržaja pojedinih poglavlja predložena su i pitanja za ponavljanje i provjeru usvojenog znanja.

S obzirom da je u jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) više programa za različita zanimanja, udžbenik je većeg opsega, no pojedina zanimanja će ispustiti određena poglavlja ili će ih obraditi u manjoj mjeri.

Računalom podržano crtanje zamjenjuje crtanje na ploči, te je u zadnjem poglavlju obrađeno i crtanje s pomoću računala (CAD). Ipak, udžbenik u tom dijelu nije predviđen kao zamjena za priručnik nego daje načine i mogućnosti crtanja u programima AutoCad i Solid Edge.

Uz udžbenik je predviđeno korištenje radne bilježnice koja s njim čini cjelinu i čini svladavanje gradiva uspješnijim.

TEHNIČKO CRTANJE | Jerko Pandžić

TEHNIČKO CRTANJE – Jerko Pandžić udžbenik s multimedijskim sadržajem za trogodišnje strukovne škole (JMO)     Ovaj udžbenik je namijenjen učenicima trogodišnjih strukovnih škola u području […]

14,00 

Nema na zalihi