Svijet parfema – Miroslav Mađarić

Stanje proizvoda: vrlo dobro, vidljivi tragovi korištenja.

Čarolija parfema je u tome da je nevidljiv, a prisutan… To je ukradeni susret na ulici ili u životu, koji se nikad ne zaboravlja.
On ostaje usidren u vašem pamćenju; to je ono što nazivamo “olfaktivnim sjećanjem”.
Moja su sjećanja iz djetinjstva označena uzbuđujućim parfemima. Želio sam ih ponovno otkriti i stvoriti, budući da su nestali i nedostajali mi. Postigli su uspjeh jer ih je publika koja se razumije u parfeme prepoznala, ili jednostavno zato jer su se pojavili u pogodnome trenutku. Za uspjeh parfema najvažnije je prepoznavanje ljepote, jedine osobitosti koja ne izlazi iz mode, ali također i podsjećanje na impresiju iz pamćenja, dakle, na ono što daje sigurnost.
Prvi parfimerijski slučaj
OMBRE ROSE je moj prvi parfimerijski slučaj, ostvarenje mojega najranijeg sjećanja iz djetinjstva, s kraja tridesetih godina, na onaj divan ružin puder koji je davao konačni dojam i rafiniranost elegantnoj dotjeranosti. Moje su ga bake i tete rabile i zlorabile. Sjećam se toga dojma svježine, primjerenoga i otmjenog, koji me izazivao, mirisa finog pudera na tim ženama ukrašenim biserjem, srebrnim lisicama i šeširima s koprenama. Taj je parfimirani puder bio “točka na i” potpunoj eleganciji i rafiniranosti. Trebalo ga je oživjeti. Nova generacija luduje za njim. “Misija obavljena!”
U to isto vrijeme, sjećam se jedne druge, vrlo različite mirisne note, koja je za mene bila odraz praznika, ljeta i sunca: parfimirano ulje za sunčanje. Napuštali bismo sivilo grada u obiteljskom automobilu, a onda gotovo u šoku, na posljednjem zavoju ceste, ugledali bismo more…

Svijet parfema | Miroslav Mađarić

Format 24 × 26 cm
Autor Miroslav Mađarić
Izdavač Golden marketing
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 1999
Broj stranica 183
Uvez Tvrdi
9,00 

Na zalihi