Stanje proizvoda: lijepo očuvano.

 

Sve u istom loncu, pod jednim poklopcem, poznato pod nazivom »lonac ili složenac podrazumijeva mnogo raznovrsnog povrća, još više začina, bar dvije vrste mesa. Dobra strana lonca je što ne traži teletinu od buta ili neko skuplje meso. Odlično je s koljenicom, govedinom, ovčetinom, janjetinom, rebrima, slaninom, iznutricom, реradi, ribom.

Jela u jednom loncu imaju tolike prednosti da će svaka domaćica, kada jednom pripremi lonac, često ga stavljati na svoj jelovnik. To je prava blagodat za domaćicu, Jer ga može prirediti čak cijeli dan unaprijed. Pored toga, štedi trud i gorivo, jer se u njega odjednom stave sve namirnice, kuha se samo na jednoj ploči štednjaka ili u pećnici, on sam pazi na sebe jer ga se prilikom kuhanja samo povremeno protrese.

Ne samo jugoslavenska i evropska, već gotovo i sve kuhinje svijeta imaju bar jedno kompletno jelo iz jednog lonca. Na primjer, u Poljskoj je »lonac<« poznat pod nazivom bigos”, u Španjolskoj »fricco«, u Francuskoj »ratatouile, u Njemačkoj »eintopfgericht«, u Urugvaju »риchero, u Koreji »sin-sul-lo«. No, u različitim je zemljama isto priređen »lonac<« drukčijeg okusa. Svako podneblje Ima svoje začine i navike. Zajedničko im je jednostavno priređivanje. Upoznajte »lonce« raznih zemalja.

Sve u jednom loncu | Branka Vlahović

Format 10 × 18 cm
Autor Branka Vlahović
Izdavač Mladost
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 1985
Broj stranica 103
Uvez Meki
3,00 

Na zalihi