Stanje proizvoda: lijepo očuvano.
Jela u jednom loncu imaju tolike prednosti da će svaka domaćica, kada jednom pripremi lonac, često ga stavljati na svoj jelovnik. To je prava blagodat za domaćicu, Jer ga može prirediti čak cijeli dan unaprijed. Pored toga, štedi trud i gorivo, jer se u njega odjednom stave sve namirnice, kuha se samo na jednoj ploči štednjaka ili u pećnici, on sam pazi na sebe jer ga se prilikom kuhanja samo povremeno protrese.
Ne samo jugoslavenska i evropska, već gotovo i sve kuhinje svijeta imaju bar jedno kompletno jelo iz jednog lonca. Na primjer, u Poljskoj je »lonac<« poznat pod nazivom bigos”, u Španjolskoj »fricco«, u Francuskoj »ratatouile, u Njemačkoj »eintopfgericht«, u Urugvaju »риchero, u Koreji »sin-sul-lo«. No, u različitim je zemljama isto priređen »lonac<« drukčijeg okusa. Svako podneblje Ima svoje začine i navike. Zajedničko im je jednostavno priređivanje. Upoznajte »lonce« raznih zemalja.
Sve u jednom loncu | Branka Vlahović
Format | 10 × 18 cm |
---|---|
Autor | Branka Vlahović |
Izdavač | Mladost |
Mjesto izdanja | Zagreb |
Godina | 1985 |
Broj stranica | 103 |
Uvez | Meki |