Sartreov sudoper – Mark Crick

Stanje proizvoda: dobro.

Sartreov sudoper – Mark Crick – Književni su krugovi predugo zanemarivali priručnike tipa “Sam svoj majstor”. Konačno su u jednom svesku obuhvaćeni i objavljeni esencijalni savjeti najvećih svjetskih pisaca.

Dostojevski će nam ispričati o mladiću kojeg je starica unajmila da joj postavi nove pločice u kupaonici. Cezar će vještim rukama podignuti policu za pobunjeničko pleme Adolescena. Egzistencijalistički Sartreov junak osjetit će i gađenje i mučninu otkrivši vlastito stanje u začepljenom sudoperu.

Naučite zamijeniti prozorsko staklo s voajerom Milanom Kunderom, oličiti vrata s Anaïs Nin ili postavljati tapete s Hemingwayem. Ostali priručni savjeti uključuju naputke o tome kako podignuti vrtnu ogradu, pustiti zrak iz radijatora, oličiti sobu i zamijeniti prekidač za svjetlo, a donose ih pisci poput Brontë, Becketta, Huntera S. Thompsona i Edgara Allana Poea.

Kao i u Kafkinoj juhi, svaka je natuknica ilustrirana djelom u stilu poznatih umjetnika, od da Vincija preko Hiroshigea sve do Picassa.

Ako ste ikada željeli znati kako Emily Bronte podešava ventil na radijatoru, Hemingway postavlja tapete, a Kundera mijenja okvir prozora te naučiti na koje se načine Shakespeare, Haruki Murakami, Elfriede Jelinek i Hunter S. Thompson nose sa svakodnevnim nedaćama, odgovore možete pronaći u Crickovoj knjizi.

“Nepodnošljivo lako.” Milan Kundera “Svaka je stranica obavijena gotovo opipljivom sumornošću.” Edgar Allan Poe “Nije bilo vrijedno očekivanja.” Samuel Beckett “Jednostavno mučno.” Jean Paul Sartre Književni su krugovi predugo zanemarivali priručnike tipa Sam svoj majstor. Konačno su u jednom svesku obuhvaćeni i objavljeni esencijalni savjeti najvećih svjetskih pisaca.

Sartreov sudoper | Mark Crick

Format 30 × 21 cm
Autor Mark Crick
Izdavač Algoritam
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 2010
Broj stranica 137
Uvez Meki
4,00 

Na zalihi