Princ magle – Carlos Ruiz Zafon

Stanje proizvoda: kao novo. Sitno oštećenje na rubu plastičnog ovitka.

U knjizi Princ magle: Dok Drugi svjetski rat hara Europom, ekscentrični urar i izumitelj, otac glavnog junaka Maxa Carvera, odluči preseliti svoju obitelj iz grada u maleno mjesto na obali. Ali tek što su stigli, počinju iskrsavati čudnovate i neobične stvari. Max otkriva vrt prepun jezovitih kipova, njegovu mlađu sestru opsjedaju zastrašujući glasovi, a kutija starih obiteljskih filmova otvara prozor u prošlost.
Najviše ih uznemiruju glasine o prvim vlasnicima kuće, čiji je sin misteriozno nestao. Kada Max, njegova starija sestra Alicia i njihov novi prijatelj Roland odluče istražiti prošlost, otkrivaju strašnu priču o Princu Magle, čija sjena izlazi noću da poravna stare račune, a nestaje s prvim svitanjem…
Princ Magle prvi je majstorski roman Carlosa Ruiza Zafóna, neodoljiva tajnovita priča prepuna romantike i avanture.

Roman za sve generacije – otkrijte knjigu kojom je počela karijera najpopularnijega španjolskog pisca…

Debitirao je 1993. knjigom za omladinu Princ magle, koja je bila dobro prihvaćena i nagrađivana. Poslije piše još nekoliko knjiga za omladinu koje nisu doživjele uspjeh kao prvijenac.

Dok je boravio u SAD-u piše prvu knjigu za odrasle Sjena vjetra, koja je objavljena u Španjolskoj 2001. godine. Sjena vjetra doživljava uspjeh i prodaje se u 19 država. Knjiga je bila prva u nizu od četiri knjige u seriji Groblje zaboravljenih knjiga. Sve knjige su samostalne i odigravaju se kronološkim redoslijedom. Zadnju knjigu kvatrologije – Labirint duhova – objavljuje 2016.

Princ magle | Carlos Ruiz Zafon

Format 14 × 21 cm
Autor Carlos Ruiz Zafon
Izdavač Fraktura
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 2012
Broj stranica 232
Uvez Tvrdi
50,00 

Na zalihi