PERADARSTVO – Balenović Tomislav, Mirta Balenović
udžbenik za četvrti razred poljoprivrednih škola
Prehrana stanovništva mesom naša je stalna briga. Zašto su meso i jaja peradi pogodni za prehranu ljudi? Kako proizvoditi perad i jaja peradi?
To su temeljna pitanja na koja autori odgovaraju u ovoj knjizi na način usklađen s nastavnim planom poljoprivrednih škola. Pritom su naročitu pažnju posvetili biološkim i reprodukcijskim značajkama, uzgoju kokoši te tehnologiji tova pilića, ali i proizvodnji pura, gusaka, pataka i biserki. Sve je to upotpunjeno brojnim slikama u boji, crtežima i tablicama. Udžbenik će poslužiti i srednjim veterinarskim školama, ali i onima koji priručno žele steći znanja i vještine o toj proizvodnji.
PERADARSTVO | Balenović Tomislav, Mirta Balenović
PERADARSTVO – Balenović Tomislav, Mirta Balenović udžbenik za četvrti razred poljoprivrednih škola Prehrana stanovništva mesom naša je stalna briga. Zašto su meso i jaja peradi […]