Papa Ivan Pavao II. govori Hrvatima – Božidar Nagy – Svi pozdrav, govori i poruke pape Ivana Pavla II. koje je uputio Hrvatima za vrijeme svojeg pontifikata od 1978. do 2005.

Stanje proizvoda: kao novo

“Dragi moji Hrvati! Papa vas voli, Papa vas grli i prima! Papa vas blagoslivlja!” Ove je riječi papa Ivan Pavao II. rekao pred deset tisuća Hrvata u svojemu prvom govoru na hrvatskome jeziku u bazilici sv. Petra u Vatikanu, 30. travnja 1979., na slavlju Branimirova jubileja. Papa Ivan Pavao II. bio je prvi papa u povijesti Katoličke Crkve koji se na mnogobrojnim susretima tijekom svojega dugogodišnjeg pontifikata Hrvatima obraćao na hrvatskome jeziku.

Sve te njegove govore i poruke izrečene na hrvatskome prikupio je hrvatski isusovac Božidar Nagy i sada su svi zajedno objavljeni u ovoj knjizi u izdanju FTI-a iz Zagreba. Premda papa Wojtyla nije više na ovoj zemlji, njegova je poruka uvijek aktualna, on nastavlja i dalje govoriti preko ovih svojih govora koji imaju trajnu vrijednost. Posebnu pozornost privlače brojni Papini govori koje je izrekao tijekom Domovinskoga rata između 1991. i 1995.; oni su dragocjeno svjedočanstvo što su sve Papa osobno i Vatikan učinili za zaustavljanje rata, kao i za pomoć tolikim žrtvama i stradalnicima velikosrpske agresije na našim prostorima.

U ovim je govorima i dio povijesti hrvatskoga naroda i njegovih veza sa Svetom Stolicom na prijelazu iz II. u III. tisućljeće kršćanstva. Knjiga izlazi uoči beatifikacije pape Ivana Pavla II. Osim što želi pridonijeti proslavi novoga blaženika Katoličke Crkve, ona želi biti i izraz dužne zahvalnosti tome velikom Božjem čovjeku koji je Hrvatima u brojnim prigodama zasvjedočio svoju ljubav i naklonost te potporu u najtežim trenutcima novije povijesti. Neka lik i djelo pape Ivana Pavla II. preko ovih njegovih govora i poruka upućenih Hrvatima nastave živjeti u hrvatskome narodu, pridonositi njegovu jedinstvu te učvršćenju katoličke vjere i moralnih vrijednosti u njegovim sadašnjim i budućim naraštajima!

 

Papa Ivan Pavao II. govori Hrvatima | Božidar Nagy

Format 21 × 26 cm
Autor Božidar Nagy
Izdavač Denona
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 2011
Broj stranica 512
Uvez Tvrdi
6,00 

Na zalihi