Odabrana djela 1-10: Theodore Dreiser

Stanje proizvoda: vrlo dobro.

KOmplet Theodore Dreiser sadrži 10 naslova:

1. Genij 2. Financijer 3. Titan 4. Stoik 5. Američka tragedija I. 6. Američka tragedija II. 7. Sestra Carrie 8. Jennie Gerhardt 9. Galerija žena 10. Zora

Autor

 

Dreiser Theodore, američki pisac (Terre-Haute, 27. VIII. 1871 – Hollywood, 28. XII. 1945).

Naturalist po književnoj metodi i mehanicističkom fatalizmu svojega pogleda na svijet. Stvorio je niz opsežnih romana, u kojima daje sumornu sliku suvremene Amerike. Radnja njegovih romana vezana je uz razvoj i moralnu degeneraciju snažnih i ambicioznih osobnosti (Sestra Carrie – Sister Carrie, 1900; Novčar – The Financier, 1912; Titan – The Titan, 1914; Genije – The »Genius«, 1915). Kriza i propast očekuju slabije, pasivne i u sebe nesigurne likove. U svojem najpoznatijem djelu Američka tragedija (An American Tragedy, 1925) prikazao je sukob između junaka i društva. U kojem je novac mjerilo uspjeha, što nužno zavodi na zločin. Dreiser ne moralizira, nego pokazuje logiku zbivanja koja vodi u prijestup. Zbog širine koncepcije i zamaha fabule, smatraju ga jednim od glavnih američkih pisaca XX. st. Dreiser je imao ogroman utjecaj na generacije koje su ga pratile.

Alfred Kazin opisao je Dreisera kao jačeg od bilo koga drugog iz njegovog doba, i u isto vrijeme više žestokog: većeg od svijeta kojeg je opisao, ali značajnog kao i ljudi u njemu, dok je Larzer Ziff primjetio da Dreiser uspio više nego bilo koji od njegovih prethodnika ili nasljednika u ostvarenju velikog američkog poslovnog romana. Iako se prigovara njegovu izrazu, Dreisera radi širine koncepta i fabule njegovih romana smatraju jednim od najznačajnijih američkih pisaca 20. stoljeća. Napisao je niz opsežnih romana u kojima donosi sumorni prikaz suvremene Amerike.

 

Odabrana djela I – X | Theodore Dreiser

Format 14 × 21 cm
Autor Theodore Dreiser
Izdavač Zora
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 1954
Broj stranica 614×10
Uvez Tvrdi
10,00 

Na zalihi