Marti Misterija 77 – Besmrtna žena

Stanje proizvoda: doljnji dio naslovnice oštećen, unutrašnjost i sadržaj dobro očuvani.

Martin Jacques Mystère, američke nacionalnosti, rođen je 26. svibnja 1942. u New Yorku, SAD. Diplomirao je antropologiju na sveučilištu Harvard 1964. godine. Iduće godine su mu roditelji poginuli u zrakoplovnoj nesreći, nakon čega je naslijedio bogatstvo. Nakon toga se preselio na dvije godine u Italiju gdje je pohađao firentinsku školu za likovnu umjetnost. 1973. s prijateljem i kolegom Sergejem Orloffom obilazi ruševine Mohenjo-Dara u Indiji, gdje se upoznaje s Jogom i drugim ezoteričnim znanostima.

Po povratku u SAD napisao je svoju prvu knjigu, “Misteriji prošlosti” koja je postigla velik uspjeh. 1977. je na newyorškom sveučilištu upoznao Dianu Lombard a 1978. neandertalca Javu kojega je iz Mongolije doveo u civilizaciju. S vremenom se počeo baviti slučajevima koje arheologija i službena znanost nisu uspijevale objasniti pa je postao poznat kao “Detektiv nemogućega”. Od 1987. povremeno je surađivao s američkom tajnom službom Drugdje. Upoznao je Dylana Doga i Mister Noa, s kojima je doživio nekoliko pustolovina. 1995. oženio se Dianom.

Alfredo Castelli

Alfredo Castelli (rođen 26. lipnja 1947.) je talijanski autor stripova i pisac.

Rođen je u Milanu, karijeru započinje prilično rano, stvarajući strip Scheletrino, humoristični serijal za knjigu Diabolik, i to u dobi od samo 16 godina.

1966., s Paolom Salom osmišljava Comics Club 104, prvi talijanski fanzin posvećen stripovima. Godinu dana kasnije Castelli počinje pisati scenarije za razne stripove, uključujući Pedrito el Drito i Piccola Eva koje je objavio Universo, Cucciolo i Tiramolla za Edizioni Alpe, i Topolino za Mondadori.

Nakon toga dolazi i na male ekrane, osmišljava reklame kao i scenarije za seriju Cappuccetto a Pois s Mariom Perego i film Il Tunnel sotto il Mondo. 1969. pridonosi stvaranju Tilta. Sljedeće godine, u suradnji s Pierom Carpijem izbacuje Horror magazin, u kojem objavljuje strip Zio Boris. Nakon toga ulazi u stalni sastav Il Corriere dei Ragazzi kao urednik, umjetnik i pisac. .

 

Marti Misterija 77 | Besmrtna žena

Format 20 × 14 cm
Autor Alfredo Castelli
Izdavač Dnevnik
Mjesto izdanja Novi Sad
Godina 1989
Broj stranica 96
Uvez Meki

 

1,50 

Nema na zalihi