Makrobiotika – Emira Karabeg, Milica Šibalić
Stanje proizvoda: dobro.
Emira Karabeg, Milica Šibalić: Makrobiotika – zdravlje u tanjiru
Crno-bijeli crteži i tablice u tekstu.
Iz sadržaja:
– Uvod
– Opšta pravila makrobiotike
– Pripremanje hrane
– Kuvar
– Bolesti i kako im prići
Makrobiotika izlazi iz tematskih okvira o alternativnim stilovima življenja i novim trendovima duhovnosti, dajući suvisli komentar naših civilizacijskih zabluda, istodobno progovarajući o mogućim rješenjima. S pravom smatrana kapitalnim djelom 20. stoljeća, žanrovski neodređena, ova je knjiga ljudima diljem svijeta postala obavezni i dragi pratitelj kroz život. Svakim ponovnim iščitavanjem sve intenzivnije i jasnije poimamo beskonačnost povezanosti biljnog i životinjskog svijeta, neba i zemlje, Sunca i Mjeseca, muškarca i žene, vode i vatre, dana i noći… I zanimljivo, možda po prvi puta vidimo sebe u ulozi neprocjenjivo važnog subjekta Stvarnosti koja bez nas ne može!
Makrobiotika je način života koji se uklapa u najširu perspektivu.
Doslovno prevedeno, macro je grčka riječ za “veliki” ili “dug”, a bios je riječ za “život”.
Ovaj izraz je prvi put upotrijebljen u Hipokratovim djelima.
U eseju Vrste zraka, vode i tla otac zapadne medicine uvodi tu riječ da bi opisao grupu mladih ljudi koji su zdravi i relativno dugovječni.
Drugi klasični pisci, uključujući Heroda i Aristotela, također su koristili termin makrobiotika.
Ta je koncepcija dobila značenje “živjeti u skladu s prirodom, hraniti se jednostavno i uravnoteženo i dočekati starost, vodeći aktivan život”.
Makrobiotika | Emira Karabeg, Milica Šibalić
Format | 14 × 20 cm |
---|---|
Autor | Emira Karabeg, Milica Šibalić |
Izdavač | Exportpress |
Mjesto izdanja | Beograd |
Godina | 1989 |
Broj stranica | 239 |
Uvez | Meki |