Stanje proizvoda: kao novo.

  • posveta na prvoj stranici

 

Tri sestre koje traže muškarca, nestabilni filmski statist iz Šibenika koji dobija ulogu u filmu, ali mu onda redatelj tog filma umre, 16.-ogodišnjak koji ne želi čitati grčke tragedije, ali zato odlično pravi kolače, muškarac koji se pod teretom biznisa i kredita odmara tako što piše zagonetne priče. Svi oni, junaci su romana Ljubi, ubi, ljubi i svi su u neprestanom sukobu i sa sobom i sa svijetom oko sebe.

Kako funkcionirati kao ‘normalan’ svijet ako si preosjetljiv i čudan za svoju okolinu?
Kako se smiriti ako si prenadražen i nemiran?
Kako raditi ono što voliš a da ne ispadneš neuspješan?
Kako komunicirati s drugima?

Sve su to pitanja koja se propituju u novom romanu Sanje Bilić. Autorica nas u romanu vodi kroz brojna mjesta (Zagreb, Šibenik, Dobova, Beograd…), kroz brojne bizarne situacije, priređuje nam neobične susrete, sve kako bi dokazala da su čuda ipak moguća. Pritom to radi vješto i zavodljivo, gradi složena kompoziciju ali ona ne umanjuje čitkost teksta.

Sanju Bilić su zbog duhovitosti, grotesknih situacija i energije kojom puni svoje tekstove, neki kritičari nakon objavljivanja romana Koji film vrtiš u glavi nazivali ženskim pandanom Zoranu Feriću. Bizarni likovi, istovremeno smiješni i tužni, energija koja neprestano struji iz njenog teksta, složena kompozicija (u toj vještini komponiranja je očito njeno redateljsko obrazovanje) i dojmljiva atmosfera, odlika su i njenog novog romana.

 

Ljubi, ubi, ljubi | Sanja Bilić

Format 17 × 21 cm
Autor Sanja Bilić
Izdavač Profil
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 2009
Broj stranica 299
Uvez Meki

 

5,00 

Na zalihi