Licem prema buri – Josip Cazi

Stanje proizvoda: vlo dobro.

  • posveta

DIANA ROSANDIĆ ŽIVKOVIĆ, rođena 15. veljače 1964. godine u Rijeci. Završila ekonomsku školu, od 1996. postala član DHK, a od 2000. član Zajednice HZSU, te kao profesionalni književnik živi i radi u Rijeci.

Prevođena na engleski, talijanski, španjolski, slovenski, makedonski, njemački, bugarski i mađarski. Poeziju i prozu objavljuje u časopisima. Mnoge su joj pjesme nagrađene, neke uglazbljene. Sudionica je mnogih književnih susreta i manifestacija. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci uvrštena s dva romana u izbornu lektiru, (Lanterna i Moj moza(i)k), a Maja Opačak je diplomirala 2004. g. s temom: PROZA DIANE ROSANDIĆ.

Roman Lanterna dobio je prvu nagradu Drago Gervais 1995. godine. 2007.g. uvrštena u knjigu PUENTES – POESIA Croata, diez poetas contemporaneos prevedenu na španjolski jezik (Željka Lovrenčić). Knjiga Golubica Mira / Colomba di Pace osvojila je u Trstu 2008. g. nagradu „Umberto Saba“ za najbolje prevedenu zbirku na talijanski jezik, (prijevod Giacomo Scotti i Vanesa Begić). Pjesme su joj 2009. objavljene u talijanskoj monografiji Arte nel segno di Carmelo Zotti, poesia. Zastupljena je 2010. godine u talijanskoj antologiji ženskog pjesništva Petali u nakladi „Verba Volant“ iz Belluna, (prijevod Giacomo Scotti).

 

Lanterna | Diana Rosandić

Format 13 × 20 cm
Autor Diana Rosandić
Izdavač Vrgada
Mjesto izdanja Rijeka
Godina 1995
Broj stranica 234
Uvez Meki
2,00 

Na zalihi