Kršćanstvo prije Krista ? – Eugen Werber

Stanje proizvoda: otpis iz knjižnice u dobrom stanju.

Kršćanstvo prije Krista – Likovna oprema: Josip Vaništa.
Zemljovid, tlocrt i tabele izradio: Jovan Ćurčić.

Iz predgovora:

Radi se, neosporno, o najznačajnijem pronalasku književnih dokumenata antičkog svijeta otkako su u vrijeme renesanse bili otkriveni često nepotpuni i okrnjeni rukopisi mnogih grčkih i latinskih klasika… Otkrićima s Mrtvog mora danas više nitko ne osporava autentičnost, iako su se u početku mogle čuti sumnje manjeg broja kritičara koji se nisu mogli pomiriti s činjenicom da se bar stotinu godina prije naše ere na sceni iznenada pojavio govor previše srodan kršćanskom…

U proljeće 1947. godine na području Kumrana (na sjeverozapadnoj obali Mrtvog mora) dogodilo se nevjerojatno otkriće. Kao u nekoj od istočnjačkih priča, mladi pastir je trazeći ovce došao do ulaza u nepoznate spilje. Kad su mu se oči privikle na mrak ustanovio je da se pred njime nalaze brižno posložni ćupovi.

Prvo što mu je palo na pamet je bilo da se u njima možda nalazi skriveno blago, zlato koje će mu osigurati ugodnu buducnost. No, pošto je otvorio neke od ćupova, njegovom razočaranju nije bilo kraja. Ništa od velikog bogatstva o kojem je sanjao, samo stari spisi prepuni prašine.

Bilo je to povijesno otkriće koje će ubrzo izazvati svjetsku senzaciju i pokrenuti brojne polemike. Prvih sedam svitaka koje su pronašli pastiri je ubrzo završilo na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu, a ushićeni znanstvenici sa svih strana svijeta sjatili su se u Kumranu i počeli istraživati ostale okolne spilje.

Kršćanstvo prije Krista ? | Eugen Werber

Format 17 × 24 cm
Autor Eugen Weber
Izdavač Liber
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 1972
Broj stranica 238
Uvez Tvrdi

 

6,00 

Na zalihi