Knjiga o džungli – Rudyard Kipling

Stanje proizvoda: novo.

“Knjiga o džungli” zbirka je priča povezane tematike koju je napisao engleski književnik i nobelovac Rudyard Kipling. Objavljivane su u časopisima od 1893. do 1894. godine. U tim izdanjima, priče su uz sebe sadržavale i originalne ilustracije, od kojih je neke radio autorov otac. Iako su ove priče pisane dok je autor živio u Vermontu, inspiraciju za njih je pronašao u svom djetinjstvu provedenom u Indiji, gdje je živio nekoliko godina i nakon studija.

Knjiga o džungli –  Kipling primio je 1907. Nobelovu nagradu za književnost ponajprije zahvaljujući svojim knjigama za mladež. U Striborovu izdanju prvi put su na hrvatskome objavljene 7 i Druga knjiga o džungli u cijelosti u izvrsnom prijevodu Sanje Lovrenčić. Priče o dječaku Mowgliju kojeg je othranila vučica i njegovo odrastanje među prijateljskim divljim životinjama u džungli obišla je svijet i čini nezaobilazni dio svakog djetinjstva. Knjigu je za Striborovo izdanje ilustrirao Nenad Pantić.

 

Rudyard Kipling rodio se 1865. godine u Bombayu u Indiji. Roditelji su mu bili Englezi, a u djetinjstvu dadilja mu je pripovijedala indijske bajke. Školovao se u Engleskoj, a s osamnaest godina vraća se u Indiju i postaje novinar. Pisao je književne reportaže. Proputovao je cijelu Indiju, bio u Americi, Japanu i Južnoj Africi. Napisao je veliki broj novela i pjesama, no svjetsku slavu i Nobelovu nagradu za književnost 1907. donijela su mu djela koja se danas smatraju klasičnim knjigama za mladež. To je ponajprije Knjiga o džungli, zatim Kim, hrabri kapetani te zbirka kratkih priča za djecu Kako je slon dobio surlu. Umro je 1936. u Londonu.

 

Knjiga o džungli | Rudyard Kipling

Format 14 × 20 cm
Autor Rudyard Kipling
Izdavač Stribor
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 2005
Broj stranica 315
Uvez Tvrdi
8,00 

Na zalihi