Hrvatska za stolom – Mirisi i okusi Hrvatske

Stanje proizvoda: izvrsno.

 

Ova knjiga, Hrvatska za stolom, bi trebalo da omogući svakoj domaćici da bar ponekad napravi mali izlet iz svakidašnje svoje kuhinje i priredi nešto posebno. Ona bi, također, trebalo da narodnu kuhinju u ugostiteljskim objektima i radnjama podigne na viši nivo, poboljša kvalitet i proširi asortiman, te na taj način zadovolji tražnju, naročito inostranih turista koji se često žale da uzalud traže na našim jelovnicima naša narodna jela.

Također, u knjizi bi trebalo da dođe do izražaja atraktivnost naše gastronomije, a naročito u pogledu priređivanja grupnih prijema u autohtonim ambijentimasa trdicionalnim načinom serviranja, te tako da pomogne razvoju gastronomskog turizma. Analizirajući najveći broj jela bosanske kuhinje, može se reći da se4 u njojprožimaju kolorit Istoka i Zapada, a naročito neki elementi domaćeg kulinarstva, te modificirana jela Istoka ili Zapada, pa čak i susjedstva (Grčka, Italija). Jela bosanske kuhinje, u pravilu, potpuno su neutralna, sa dosta povrća, voća, mlijeka i mliječnih proizvoda, kao što su špinat, zelje, patlidžan, paradajz, tikvice, zeleni luk, mrkva, peršun, celer.. U bosanskoj kuhinjiu pravilu nema posebnih sosova, već se oni stvaraju u jelu na bazi juhe i dodataka u toku kuhanja ili na kraju.

Raskošno opremljena i riječju i slikom, knjiga nudi bogatu i raznoliku hrvatsku gastronomsku kulturu, ali i sve ono što gastronomiju prati. Dakle, u ovoj knjizi nećemo uživati samo u receptima hrvatskih kontinentalnih i mediteranskih jela, nego ćemo dobiti uvod u hrvatsku kulturu i povijest općenito.

Hrvatska za stolom

Format 23 × 29 cm
Autor Alija Lakišić
Izdavač Alfa
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 2000
Broj stranica 192
Uvez Tvrdi
15,00 

Na zalihi