Holografski svemir – Michael Talbot

Stanje proizvoda: kao novo.

 

Autor
Michael Coleman Talbot bio je američki autor nekoliko knjiga koje ističu paralele između drevnog misticizma i kvantne mehanike.
Te zastupaju teorijski model stvarnosti koji sugerira da je fizički svemir sličan hologramu koji se temelji na istraživanju i zaključcima Davida Bohma i Karla H. Pribrama
Iz Naslova
Luke, skamenjen od čuda, gleda dok skulptura svjetlosti nalik duhu moli nekoga po imenu Obi-wan Keno-bi da joj dođe u pomoć. Slika predstavlja hologram, trodimenzionalni prikaz napravljen pomoću lasera… a tehnološka magija potrebna da se izrade takve slike izvanredna je. Međutim, ono što još više začuđuje jest činjenica da neki znanstvenici počinju vjerovati… kako je i sam svemir neka vrsta divovskog holograma… sjajno detaljizirana iluzija, ni manje ni više stvarna od slike princeze Leije koja navodi Lukea na njegovu potragu.
Drugim riječima, postoje dokazi koji ukazuju na to da su naš svijet i sve u njemu… od snježnih pahuljica do stabala javora, zvijezda padalica i elektrona u vrtnji… također samo slike nalik duhu, projekcija iz razine stvarnosti koja je u toj mjeri izvan naše da je doslovno izvan i prostora i vremena.
Bohm i Pribram
Glavni arhitekti ove zapanjujuće zamisli među najeminentnijim su svjetskim misliocima. Fizičar sa Sveučilišta u Londonu, David Bohm, Einsteinov štićenik i jedan od najpoštovanijih svjetskih kvantnih fizičara. i Karl Pribram, neuropsiholog sa Sveučilišta Stanford, i autor klasičnog neuropsihološkog udžbenika Languages ofthe Brain (Jezici mozga).
Začudo, Bohm i Pribram do svojih su zaključaka došli neovisno jedan od drugoga, radeći u dva vrlo različita smjera. Bohm se u holografsku prirodu svijeta uvjerio tek nakon godina nezadovoljstva zbog nemoći standardnih teorija da objasne sve pojave u kvantnoj fizici. Dok je Pribrama uvjerio neuspjeh standardnih teorija mozga u objašnjavanju različitih neuropsiholoških zagonetki.

Holografski svemir | Michael Talbot

Format 17 × 24 cm
Autor Michael Talbot
Izdavač TELEdisk
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 2006
Broj stranica 319
Uvez Meki
10,00 

Nema na zalihi