ELEKTROTEHNIKA 2 – N. Furčić, Z. Varga

udžbenik sa zbirkom zadataka i multimedijskim sadržajem za drugi razred trogodišnjih strukovnih škola (JMO)

 

Udžbenik je namijenjen učenicima 2. razreda trogodišnjih strukovnih škola čija obrazovna djelatnost pripada elektrotehničkom obrazovnom području. Sadržaj udžbenika u cijelosti pokriva program zanimanja autoelektričar (nastava 2 sata tjedno) i elektroničar-mehaničar (nastava 3 sata tjedno). Za zanimanja elektromehaničar i elektroinstalater (nastava 3 sata tjedno) program pokrivaju prva tri poglavlja udžbenika.

Preporučujemo ga i svim ostalim tehničkim zanimanjima koja izučavaju pojedine sadržaje iz područja elektrotehnike. Nadovezuje se na udžbenik Elektrotehnika 1 i s njim predstavlja zaokruženu cjelinu. Prvim je udžbenikom “probijen led” novim pristupom pisanju udžbenika za stručne predmete. Uvedeni su novi metodičko-didaktički standardi. Letvica je visoko podignuta. Shvaćeno je to kao cilj, putokaz, ali istovremeno i izazov. Zasjale su boje, pokrenule su se slike, sve je oživjelo. Udžbenici nude učenicima novu elektrotehniku, elektrotehniku riječi, crteža i animacija. Učenici žele svoj predmet čuti, vidjeti, ostvariti kontakt s njim, zbližiti se i tako ga zavoljeti. Pišući ovaj udžbenik za učenike, mislilo se i na njihove nastavnike. Kako bi ih se oslobodilo rutinskih poslova oko pripremanja nastave, kako bi razbuktali svoju maštu i pokazali svoju kreativnost, udžbenik je obogaćen raznolikim nastavnim materijalima i animacijama elektrotehničkih pokusa u elektroničkom obliku.

Udžbenik je podijeljen u četiri tematske cjeline koje su popraćene nizom riješenih primjera. Na kraju svake tematske cjeline su pitanja i zadatci za provjeru znanja. Sve tematske cjeline u potpunosti slijede plan i program koji je propisalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Dodatak udžbeniku je radna bilježnica koja služi za kvalitetnije usvajanje nastavnih sadržaja

ELEKTROTEHNIKA 2 | Nediljka Furčić, Zdravko Varga

ELEKTROTEHNIKA 2 – N. Furčić, Z. Varga udžbenik sa zbirkom zadataka i multimedijskim sadržajem za drugi razred trogodišnjih strukovnih škola (JMO)   Udžbenik je namijenjen učenicima […]

14,00 

Nema na zalihi