Da li znate engleski? – Aleksandar Vidaković

Stanje proizvoda: dobro. Vidljivi tragovi korištenja.

 

Praktičan priručnik za učenje engleskog jezika.

 

Autor ovog priručnika, Aleksandar Vidaković, je naš poznati novinar i pisac. Pored novinarskih i publicističkih radova, napisao je i ovaj praktični priručnik za učenje engleskog jezika, koji se smatra jednim od najboljih u nas. Priručnik je prvo bio objavljen u »Politici«, a potom više puta u izdanju »Sedme sile«.

Vidaković je rođen u Beogradu 1896. godine. Povlačeći se ispred austrijsko-nemačke vojske, 1914. godine, zajedno sa srpskom vojskom prešao je težak put preko Albanije i stigao na Krf. S grupom omladinaça ubrzo je upućen u Englesku na oporavak i školovanje. Maturirao je u Kembridžu 1916. godine, a zatim je, na univerzitetu u Oksfordu, studirao englesku književnost i filologiju. Posle uspešno završenih studija vratio se u otadžbinu. Novinarstvom je počeo da se bavi od 1923. godine – prvo kao dopisnik engleskih listova, a potom kao saradnik »Politike«. Njegovi na. pisi iz oblasti spoljne politike, kao i izveštaji iz Engleske i Amerike, bili su u to vreme veoma zapaženi i čitani.

Uporedo s novinarstvom, bavio se i književnošću. Napisao je nekoliko literarnih dela, među kojima je najpoznatiji roman »Marin Sorgo«, s tematikom iz života Dubrovnika u 16 veku.

Da li znate engleski? | Aleksandar Vidaković

Format 11 × 17 cm
Autor

Aleksandar Vidaković

Izdavač Sedma sila
Mjesto izdanja Beograd
Godina 1968
Broj stranica 250
Uvez Tvrdi
3,00 

Na zalihi