Bambi – Felix Salten

Stanje proizvoda: novo.

Bambi – Jedna od najomiljenijih pripovijetki iz životinjskog svijeta svih vremena, Bambi će očarati ne samo djecu nego i odrasle koji više nisu tako sretni da budu djeca. Priča o maloj srni, koja od rođenja proživi smrt vlastite mame, upoznaje ljubav i opasnost života u šumi, dodirnula je mnoge generacije čitatelja. Felix Salten zvao se zapravo Siegmund Salzmann. Rođen 1869. godine u Budimpešti, još kao dijete doselio se s roditeljima u Beč gdje je završio gimnaziju.

Radio je kao novinar i kao književnik u raznim bečkim listovima. Svoj književni rad započeo je pripovijetkama, a kasnije objavljuje dramske tekstove i niz romana. Najveću je popularnost postigao svojom pripovijetkom Bambi, 1924. godine. U vrijeme nacizma otišao je u Švicarsku gdje je 1945. i umro.

Bambi je pripovijetka austrijskog pisca Felixa Saltena. Roman je objavljen 1923. godine u Berlinu. Za prvo izdanje pobrinula se izdavačka kuća Ullstein Verlag, a roman je preveden na više od trideset jezika širom svijeta.

Bambi je djelo koje je kritika dobro primila i smatra se klasikom, kao i jednim od prvih ekoloških romana. Godine 1942., snimljen je animirani film pod nazivom Bambi u produkciji Walt Disney Productions. Salten je, 1939. godine, objavio i nastavak na roman prod nazivom Bambijeva djeca. I taj roman je veoma dobro prihvaćen, ali, ipak, ne kao Bambi.

Felix Salten je iskoristio svoje znanje o životinjama kako bi napisao priču koja odiše maštom. Priča prati život jednog laneta; od njegovog rođenja, mladosti, gubitka majke, pronalaska partnerice, životnih izazova, ljubavi i straha, pa sve do njegovih zrelih dana.

Priča ima neke zaista dirljive trenutke, ali je također puna važnih životnih lekcija. Jedna od najvažnijih pouka jeste da bez obzira na to koliko je život težak u nekom trenutku, moramo se oslonuti na prijatelje kako bi nam pomogli da savladamo te poteškoće i probleme.

Bambi | Felix Salten

Format 14 × 20 cm
Ilusrirala Felix Salten
Izdavač Stribor
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 2008
Broj stranica 142
Uvez Tvrdi
8,00 

Na zalihi