Bakini recepti i njezini savjeti – Renee de Grossouvre

Stanje proizvoda: dobro, papirnati ovitak malo pohaban, hrbat i korice potpuno uredne i očuvane.

Bakini recepti i njezini savjeti – Renee de Grossouvre

  • Stara francuska kuhinja

Stara francuska kuhinja odnosi se na tradicionalne recepte i tehnike kuhanja koje su bile popularne u Francuskoj prije modernizacije kuhinje i uvođenja novih utjecaja. To je vrijeme kada su se razvile mnoge klasične francuske gastronomske ikone koje su i danas cijenjene diljem svijeta.

Stara francuska kuhinja temeljila se na bogatstvu i raznolikosti lokalnih sastojaka, a recepti su se često prenosili generacijama. Evo nekoliko ključnih karakteristika stare francuske kuhinje:

  1. Upotreba svježih sastojaka: Stara francuska kuhinja stavljala je naglasak na korištenje svježih sezonskih sastojaka. Kuhari su cijenili kvalitetu proizvoda, a voće, povrće, riba i meso odabirali su se pažljivo i sa strpljenjem.
  2. Klasične umake: Francuska kuhinja je poznata po raznolikosti i kvaliteti umaka. Neki od najpoznatijih klasičnih umaka poput bešamela, demi-glace, hollandaise, beurre blanc i velouté imaju svoje korijene u staroj francuskoj kuhinji.
  3. Kuhanje na niskoj temperaturi: Stara francuska kuhinja često je uključivala dugo i polagano kuhanje na niskim temperaturama kako bi se postigla maksimalna aroma i mekoća jela.
  4. Upotreba maslaca: Maslac je bio jedan od najvažnijih sastojaka u staroj francuskoj kuhinji. Dodavanjem maslaca jelu često bi se poboljšao okus i tekstura.
  5. Regionalne raznolikosti: Francuska ima mnogo različitih regija, svaka s vlastitom kulinarskom tradicijom i specijalitetima. Primjerice, provençalska kuhinja srednje Francuske, mediteranska kuhinja s obale, normandijska kuhinja s morskim plodovima i mnoge druge regije imaju svoje karakteristične jelovnike.
  6. Slatki deserti: Francuski deserti su iznimno popularni i poznati po svom raznolikom izboru. Kreme, tartovi, mousse, soufflé-i i, naravno, razni slatki kolači čine bogatu paletu slastica..

Bakini recepti i njezini savjeti | Renee de Grossouvre

Format 28 × 22 cm
Autor Rene de Grouvre
Izdavač Naprijed
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 1983
Broj stranica 413
Uvez Tvrdi
20,00 

Na zalihi