Asmodejev šal – Ivan Aralica

Stanje proizvoda: vrlo dobro.

 

Roman o fatalnoj ženi Niži iz bosanske kasabe Kupresa negdje potkraj l7.stoljeća.

Niža je i djevica i bludnica, i vjerna supruga i preljubnica, i anđeo i sotona. Ovo je portret jedne dame koja je, čineći zlo drugima, činila zlo sebi samoj.
Putujući trgovac Martin Grabovac morao je provjeriti vara li lijepa Niža svoga muža Anđelka Plavšu, pa je od njega dobio i dva šala: nevjernoj će Niži ostaviti oba, a vjernoj samo jedan.
Asmodejev šal igra je ljubavi i sudbine.

 

Aralica, Ivan, hrvatski književnik (Promina, 10. IX. 1930). Učiteljsku školu u Kninu završio 1953., a studij jugoslavistike na Filozofskom fakultetu u Zadru 1961. Radio kao učitelj u selima Dalmatinske zagore te kao ravnatelj Učiteljske škole, odnosno Pedagoške gimnazije u Zadru. Potkraj 1960-ih politički se angažirao u ostvarenju Hrvatskog proljeća; 1969–72. bio je i zastupnik u Saboru SR Hrvatske. Nakon sloma te politike smijenjen je s položaja ravnatelja (nastavlja raditi kao profesor), prestaje biti glavnim urednikom Zadarske revije te se povlači iz javnoga političkog života i posvećuje književnom radu. S političkim promjenama 1990. vraća se u politiku: na izborima 1993. postaje saborskim zastupnikom i potpredsjednikom Županijskog doma Sabora. S političkih se dužnosti povukao 2000. Redoviti je član HAZU od 1992. Dobitnik je Nagrade »Vladimir Nazor« za životno djelo 2010.

 

 

Asmodejev šal | Ivan Aralica

Format 14 × 20 cm
Autor Ivan Aralica
Izdavač Mladost
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 1990
Broj stranica 280
Uvez Tvrdi
3,00 

Na zalihi