Arsen – Izbor pjesama, diskografija, važnija literatura, fotografije – Igor Mandić

Stanje proizvoda: vrlo dobro, posveta.

Esejista i književnog kritičara Igora Mandića zasmetalo je što bi sada “svi svojatali Arsena”, a on bi im, naglasio je, vjerojatno poručio “gonite se, nek’ me nosi tko hoće, ali neka nešto i plati”.

Ni ja mu nisam bio prijatelj, bio sam mu drug, a i gdje je bila sva ta velika ljubav Šibenika o kojoj se sada toliko priča, kada je za vrijeme Domovinskog rata u Dedićevo dvorište bila bačena eksplozivna naprava jer je bio ‘sumnjiv po obiteljskom podrijetlu’”, zapitao se Mandić.

“Nisam arsenolog, ali uvijek mogu reći da je Arsen bio moj, to mi nitko, nikakav ekspert, ne može uzeti”, odgovorio mu je je slovenski kantautor Zoran Predin.

“Ovih se dana u svim medijima traži odgovor zašto su ga voljeli ljudi koji razmišljaju svojom glavom, svi ti članci, emisije i filmovi danas ga oživljavaju možda najširoj publici do sada, još više je voljen, možda po prvi put shvaćen, a nekima zauvijek nedostižan”, napomenuo je.

Po njegovim riječima, Arsenov nonkomformizam predvođen izvanrednim talentom i znanjem, njegova lucidnost i duhovitost u crno-bijelom sredinama modernog primitivizma i prosječnosti obojali su ga živim bojama.

“Pošto je za njega važilo ‘sve ili ništa’, osudio se na istinu koliko god ona bila kruta i nezahvalna u situacijama u kojima bi svi ostali znali prilagoditi komentare za osobnu korist, išao je svojim putem po svaku cijenu, bio je svjetski prvak u bacanju bisera pred svinje, svjesno ekonomski pogrešno ali, kako je govorio, kada pogodiš cilj promašiš sve ostalo, a tako je i živio”, rekao je.

Njegov modus vivendi o kojem se danas sa simpatijom piše i koji javnost dobrohotno uvažava njemu je bio trnovit put, to što se danas tako olako čita njemu je sigurno zagorčavalo život, dodao je.

preuzeto s: https://www.maxportal.hr/vijesti/otvoreno-pismo-ili-kako-je-igor-mandic-pljunuo-na-odar-arsena-dedica/

Arsen | Igor Mandić

Format 20 x 20 cm
Autor

Igor Mandić

Izdavač Znanje
Mjesto izdanja Zagreb
Godina 1983
Broj stranica 174
Uvez Meki
35,00 

Nema na zalihi